אנזל ולוקסי – לדבר זה לא משמין

אנזל ולוקסי – לדבר זה לא משמין

פודקאסט אוכל העברי הראשון - המקום לאנשים שמדברים אוכל, נושמים אוכל, שותים אוכל ואוכלים אוכלכאן תוכלו להקשיב למה חדש בעולם הקולינריה הישראלי והעולמי. לקבל מתכונים מדליקים לאוכל מעניין, לשמוע ראיונות עם מסעדנים, מגדלים, חקלאים ועוד פודקאסטים מומלצים

  • ובחלקו השלישי והאחרון של  ספיישל המזווה הישראלי אנחנו מדברים על כל מה שלא דיברנו עד היום.מדף הסוכרים והשקיות הקטנות: אבקות
    01:09:19 02/04/2024
  • ממשיכים עם המזווה הישראלי בכל הכוח, ומה מצפה לנו בפרק של היום?פתיתים – מי גרם להם להכנס לצלחת הישראלית? איך מכינים פתיתים
    01:04:13 26/03/2024
  • אחרי תקופה ארוכה שבה הרגשנו שקשה ולא נכון לנו להכנס לאולפן, הנה אנחנו חוזרים :) לכבוד חודש המטבח הישראלי הקלטנו
    01:08:26 19/03/2024
  • בחלקו השני של פרק סיכום השנה - כל הבחירות של אנזל ולוקסי לאלה שכיכבו בעינינו השנה:ירק השנה, התבלין של השנה ואפילו נתח הבשר
    00:43:20 13/09/2023
  • והינה אנחנו בחלקו הראשון של פרק סיום העונה התשיעית שלנו (בעונה הבאה - עונת העשור)אז כמיטב המסורת בכל עונה אנחנו מסכמים את כל מה
    01:13:08 12/09/2023
  • חלקו השני של פרק הסוכר - אז אחרי שפתחנו את תיבת הפנדורה של הסוכר, הגענו למסקנה שהוא כאן כדי להשאר. אז אם כבר אוכלים סוכר, צריך לעשות
    01:03:23 05/09/2023
  • הגענו לנושא שיושב לנו במגירה כמעט חמש שנים, חמש שנים ארוכות, בהן אנחנו מדברים על שלל חומרי גלם וסוף סוף אזרנו אומץ לצלול לעולם המתוק של הסוכר,
    01:00:59 29/08/2023
  • שעורה מכירים? כן כן, ההיא משבעת המינים, מחמשת הדגנים. אבל רגע, איפה מוצאים אותה על המדפים בצרכניה בימינו?ובכן... זה בדיוק מה שיצאנו לחקור
    01:16:02 22/08/2023
  • היום אנחנו עם הקטניה הכי חמודה שיש - השעועית.שבוע חדש, והיום אנחנו עם הקטניה עם השם הכי חמוד - השעועית.יש הרבה שעועיות בעולם, שמגיעות
    01:09:40 15/08/2023
  • הידעתם, 50% ממי שקורא את זה עכשיו מעולם לא טעם כוסמת ו-50% ממי שטעם בכלל לא אהבאז מה היא בכלל הכוסמת? (רמז, היא לא כוסמין, ואפילו לא
    01:09:07 08/08/2023
  • היום אנחנו מדברים על הדגן, שפרץ לחיינו לפני כמה שנים, נושא על ראשו את כתר הבריאות - הכוסמין.אז האם הוא באמת בריא כמו שמספרים עליו?ומה
    01:03:00 01/08/2023
  • היום אנחנו מדברים על אחד הצמחים שכבר דיברנו עליו בעבר. אבל לא בדיוק...כי כל פופקורן הוא תירס, אבל לא כל תירס הוא פופקורן ופרק על תירס
    01:04:37 25/07/2023
  • כמה בריאים אתם מאחת ועד קינואה?כי היום אנחנו מדברים על הגרגר הכי בריא בסלט שלנו, נועה הקינואה.אז מה אנחנו יודעים עליה והאם
    01:06:07 18/07/2023
  • ובפרק השלישי בטרילוגית החומוס - מה מקור המילה חומוס? והאם ידעתם שבעברית אומרים "חמצה"?המדריך השלם והגדול (עם כל הטיפים)
    01:17:58 11/07/2023
  • ממשיכים לדבר על חומוס  והיום אנחנו חופרים יותר עמוקאיזה זנים יש של חומוס?שמעתם על חומוס שחור או חומוס אדום?האם מגדלים
    00:55:34 04/07/2023
  • פרק החומוס הגדול פותח את העונה התשיעית של הפוקדאסט!כן כן, שמונה עונות התחמקנו מהנושא הכה ישראלי ומורכב - החומוס, וכעת הגענו אליו,
    01:05:47 27/06/2023
  • פרק סיום העונה השמינית הגיע! ול"ג בעומר ממש עוד שבוע, אז אנחנו ממשיכים לדבר על אש והפעם מזווית המדורה.אז למה
    00:55:48 02/05/2023
  •  סוף סוף, החלטנו לגעת בנושא העמוק והכל כך חשוב - אש! וכפי שצפוי מהאש, האניגמה שגילויה שינה את המין האנושי,
    01:22:26 24/04/2023
  • האביב איתנו ויחד איתו שפע ירוקים, שחלקם מפציעים לחיינו לתקופה קצרצרה - וביניהם הפול.אותה קטניה שאנחנו רגילים לראות יבשה, בשקיות
    01:25:39 17/04/2023
  • לפני מספר שבועות נסענו לטיול בצפון בין מגדלים ויצרנים מקומיים שעושים מהפכות וביניהם הגענו גם לחוות קראט קוויאר שמגדלים את החידקנים
    01:12:47 11/04/2023
  • פסח שמח חברים שלנו!היום אנחנו באחד הפרקים הכי מרגשים ומשמחים שכל כך נהננו להקליט אותו, כי היום אנחנו מדברים על אחד המאכלים
    01:21:02 04/04/2023
  •  ווסאבי!אם אכלתם פעם ווסאבי אז אנחנו פה כדי לגלות לכם שיש סיכוי גדול שאתם טועים וזה לא קרה מעולם.כי הווסאבי שאנחנו
    01:00:42 29/03/2023
  • היום אנחנו באחד הפרקים הכי מיוחדים על המטבחים הכי מיוחדים, שהם חלק מהעם שלנו אבל אנחנו לא מכירים כמעט בכלל!המטבח האתיופי הוא
    01:23:34 21/03/2023
  • השבוע אנחנו בדילמה גדולה, כי החלטנו להקליט פרק על קיווי, ואורן אוהב, אבל אפרת לא...אז היה מעניין מאוד באולפן.אז מי
    01:13:16 28/02/2023
  • שבוע חדש הגיע ואנחנו ממשיכים לדבר על צדפות, והפעם נכנסים למטבחאבל רגע לפני שמתחילים לבשל - האם אומרים צְדָף וצְדָפָה או
    00:53:28 21/02/2023
  • היום  אנחנו צוללים לעולם של אחת מהחיות הכי מרתקות שקיימות על פני כדור הארץ, צדפות.אז חקרנו את המולים והסקאלופס והוונגלה וצדפות
    00:51:38 14/02/2023
  • החורף בעיצומו ומרוודים של חובזות שוטפים לנו את העיניים, קוראים לנו לצאת וללקט.אבל רגע, מה אנחנו יודעים על הירק המשגע הזה?אז
    01:06:35 07/02/2023
  • הפרק של היום יעסוק במשימה הכי קשה: האם אפשר לשכנע את הבלתי משוכנעים?אפרת לא אוהבת נבטים ואורן אוהב מאוד. האם נמיר את דעתה של
    01:05:04 31/01/2023
  • כשרוצים להגיד על מישהו שהוא מרובע, חסר חוש הומור ומשעמם, אומרים עליו שהוא יבש כמו צנון.אבל צנון הוא ירק בכלל לא יבש! אז יצאנו
    01:18:41 24/01/2023
  • עם בוא החורף תפסנו את הראש ושאלנו את עצמנו: "איך יכול להיות שעדיין לא הקלטנו פרק על ברוקולי?". התשובה היתה מאוד פשוטה,
    01:11:13 17/01/2023
  • איזה סרט בורקס מחכה לנו בפרק של היום, כל החשודים המידיים.יש שם דרמה ובכי, שינאה ואהבה, גאווה ודעה קדומה ומה לא.הבורקס,
    01:21:36 10/01/2023
  • והיום, אנחנו עם העלה הכי טעים בקערת הסלט שלנו, אבל גם הכי מבלבל.איך מגדלים אותו? ואיך קראו לרוקט בתנ"ך?מה ההבדל
    01:04:50 03/01/2023
  • כמעט סוף שנה שמח לכולם, וחורף נעים!בפרק של היום אנחנו שוקעים עמוק לעולם הערמונים, שהם האגוז שאולי הכי מייצג את העונה הקרה.אז
    01:13:54 27/12/2022
  • פתאום תפסנו את הראש כי קלטנו שאנחנו כבר עם שמונה עונות ו-150 פרקים באוויר ועדיין לא הקלטנו פרק על פיסטוק! האגוז האהוב על לוקסי!ועל
    01:15:20 20/12/2022
  • ממשיכים לדבר על חלב. ובפרק של היום - אחת ולתמיד, האם בריא לשתות חלב?מה זה רגישות ללקטוז ומה ההבל בינה לבין אלרגיה?מה
    01:12:38 13/12/2022
  • חזרנו ! ואנחנו בעונה שמינית חדשה דנדשה ומלאת טוב!ואת העונה שלנו אנחנו פותחים עם אחד מחומרי הגלם שהכי נתונים במחלוקת בשנים האחרונות
    00:58:47 06/12/2022
  • הגענו לסיומה של העונה הפרנקופלית שלנו והשארנו את הכי טוב לסוף -פריז, הדובדבן שעל הקצפת הצרפתיתולמרות שכבר הוקלט בעונה
    01:35:52 01/11/2022
  • ואנחנו בעוד שבוע פרנקופילי לגמרי, והשבוע אנחנו צוללים למחוז שמפיק את היינות הטובים בעולם., בורגון!אז מה הסיפור של בורגון?
    01:24:38 25/10/2022
  • חזרנו לעונה הצרפתית והיום האנחנו באחד האיזורים הטעימים שמגיעים ממנו כל כך הרבה דברים מוכרים - עמק הלואראז מי היתה הבתולה
    01:17:27 18/10/2022
  • אנו קוטעים את שידורי העונה הצרפתית כי הסתיימה לה שנה עברית וכמיטב המסורת אנחנו מביאים לכם את סיכום השנה בקולינריה הישראלית.  לעדכן
    01:23:32 20/09/2022
  • בריטאני או בראטן, היום אנחנו באחד החבלים הכי חקלאים שיש בצרפת. אזור שמספק את מרבית התצרוכת החקלאית של המדינה.אז מי
    01:24:52 13/09/2022
  • השבוע פלשנו לנורמנדי, אחד האיזורים היפים והטעימים ביותר בצרפת.אז מי עוד פלש לנורמנדי ולמה?איפה נמצאה ישיבה  בת 1000
    01:09:17 06/09/2022
  • הגענו לבורדו, האיזור שללא ספק מתחבר לכם עם יינות אדומים אבל האם ידעתם שיש בו קולינריה משגעת?אז מה אוכלים בבורדו?מה
    01:21:27 30/08/2022
  • ממשיכים בכל הכוח והיום אנחנו בפריגור, האיזור הכי מושחת שקיים בצרפת שעשיר באוצרות טבע קולינריים שרק יגרמו לכם לאושר ועושר.אז
    01:15:55 23/08/2022
  • אנחנו ממשיכים עם העונה הצרפתית, והפעם אנחנו באיזור הכי קיצי חמים ויפה שיש בדרום צרפת, פרובנסאז מי היא פרובנס? ומה רואים
    01:19:12 16/08/2022
  • בונז'ור חברים!כמה ביקשתם, כמה שאלתם, כמה המלצתם, כמה חיכיתם...אז הינה היא, העונה הצרפתית!עונה שלמה שתוקדש
    01:25:52 09/08/2022
  • חברים הגענו לסוף העונה, ואנחנו עם אחד ממאכלי הרחוב הכי אהובים על הישראלים וזה שידענו כבר לפני 4 שנים כשהתחלנו את התוכנית שתורו יגיע
    01:28:25 14/06/2022
  • פרק על אניס הוא אירוע מיוחד. כי בניגוד לרוב הפרקים שלנו, לא מדובר בפרק על חומר גלם, אלא על משפחה שלמה של חומרי גלם ש... היא בכלל
    01:23:01 07/06/2022
  • בואו נגיד יפה שלום לאגוז הכי חמוד בקבוצה, זה שהוא בעצם בכלל לא אגוז אלא זרע. זרע שיודע להפוך כל מנה פשוטה לחגיגית ויוקרתית - הצנובר.אז
    01:14:46 31/05/2022
  • הם אמנם בני דודים, והסלמון הוא הדג הפופולרי יותר במשפחה, אבל הפורל הוא דג נפלא, ובניגוד לסלמון הוא גדל ממש אצלנו בצפון הארץ - אז
    01:21:01 24/05/2022
  • סיימנו אמנם עם עשבי התיבול אבל לא סיימנו עם העונה, ואין ראוי יותר מאשר האננס לקבל את הבמה השבועהאננס שהוא הוא הלוגו של התוכנית
    01:18:23 10/05/2022
  • הגענו לעשב האחרון בעונת העשבים הקצרה שלנו ואנחנו עם המרווה, עשב שכולו כוח ועזוזזה שמרכיב את הרטבים הכי פשוטים והופך אותם לעולם
    01:06:34 03/05/2022
  • אינטואיטיבית, שמיר הוא העשב הכי לא מעניין במגירת הירקות. הוא תמיד שם, תמיד נכנס באותם מאכלים מסורתיים. כילדה שמוקפת מאכלים פולנים,
    01:25:10 26/04/2022
  • רגע לפני פגרת הפסח הקצרה שאנחנו לוקחים (אל דאגה, שבוע אחד בלבד) אנחנו צוללים לאחד מעשבי התיבול הנהדרים' שלכולנו (תתפלאו) יש
    01:13:02 12/04/2022
  • עונת העשבים מובילה אותנו הישר לעשב הכי מקומי שיש - הזעתר.ואיזה זעתר זה, שיאללה, כל כך אהוב וכל כך מזוהה עם המקום הזה.אז
    01:14:39 05/04/2022
  • אנחנו ממשיכים עם עונת התבלינים שלנו והנה הגענו לעשב התיבול שאנחנו מפלרטטים איתו כבר מספר רב של עונות, אך למרות האהבה העזה שאנחנו
    01:21:15 29/03/2022
  • עכשיו אנחנו בשיא של השיא של עונת העשבים, ועל כן החלטנו להקדיש להם מעין "מיני עונה", ולתת את הכבוד לעשבי התיבול והירוקים
    01:22:33 22/03/2022
  • הג'ינג'ר, אחד הצמחים הבריאים בעולם, כך אומרים.ולמרות שאנחנו הישראלים משוגעים על אוכל אסייתי, כמעט ולא מגדלים פה ג'ינג'ר
    01:25:07 15/03/2022
  • כבר ארבע עונות שאנחנו זוממים לדבר על חומר הגלם המרתק הזה, ותמיד החורף בורח לנו מהר מדי ואנחנו לא מספיקים.אז בואו ניתן הרבה
    01:25:21 01/03/2022
  • שמנת, אחד מחומרי הגלם הכי טעימים ומשמינים שיש. הוא יכול להיות מוצק או נוזלי. דחוס או אוורירי. אבל תמיד תמיד עושה לי חשק להתכרבל
    01:22:52 22/02/2022
  • הזעפרן, התבלין היקר בעולם, ולא בכדי - כי צריך למעלה מ-150,000 פרחים כדי ליצר קילוגרם אחד ממנו. ואו. זה מוגזם ממש.אז מיהם
    01:20:09 15/02/2022
  • החורף מדפק על החלון, ואנחנו מקלפים פומלות במרץ.הפרי הענק, המפנק, המנחם, שאין מחווה רומנטית יותר מקילופו עבור מישהו שאוהבים.אז
    01:13:22 08/02/2022
  • הגענו לחלק הכי מעניין של פרק השמרים, הפרקטיקה.כי כשאנחנו נכנסים למטבח לאפות בצק שמרים תמיד יש חששות, אולי משהו לא יעבוד, אולי
    01:04:05 01/02/2022
  • שמרים, אולי אחד הדברים הכי מפחידים שאפשר להגיד לבשלן ביתי...כי תמיד יש לנו תחושה שהשמרים יודעים משהו שאנחנו לא יודעים...שהם
    00:58:04 25/01/2022
  • שבוע נוסף ואנחנו ממשיכים לדבר עם עז תלם באולפן על כרוביותוהפעם - מה הסיפור של הכשרות - האם כרובית היא ירק כשר?איך
    00:42:40 18/01/2022
  • והיום פרק כפול ומרגש במיוחד, כי היום, היה לנו באולפן אורח אחדעז תלם,
    00:59:27 11/01/2022
  • אז בפרק הקודם הבטחנו ואנחנו מקיימים!היום הפרק כולו מוקדש לבוטנים... (יצא חרוז)אז מיהו הבוטן (מלבד העובדה שמדובר בגידול
    01:20:10 04/01/2022
  • איך שהתחילה סופת כרמל ישר אנזל נדלקה, סלרי! חייבים לדבר על סלרי.ואנזל תמיד צודקת. כי סלרי, אחד הירוקים שהכי מסמל חורף, גם עם
    01:14:02 28/12/2021
  • מי לא אוהב אפונה? כולם! חוץ מאנזל…לא שהיא לא אוהבת, היא פשוט לא חושבת שזאת מתנת האל לאנושות כמו לוקסיאז צללנו לבריכת הכדורים
    01:22:55 21/12/2021
  • הארטישוק הירושלמי... כולנו כבר יודעים, הוא לא ארטישוק ולא ירושלמי אבל הוא טעים ונפלא, ואפשר לעשות איתו דברים משגעים.אז
    01:08:47 14/12/2021
  • קולרבי אחד הירקות הכי פחות מוערכים במדף הירקות שלכםואחד הירקות הכי אהובים על אפרת ואורןאז מאיפה מגיע אלינו הקולרבי?
    01:07:45 07/12/2021
  • עונה שישית בפתח ונחתנו ישר לתוך חנוכה - חג הטיגונים ואיך אפשר לחגוג את חנוכה מבלי לדבר על שמן!אז נכנסו לאולפן, אחרי
    01:26:41 30/11/2021
  • ועכשיו באמת סוף סופי סופני,  הפרק האחרון בהחלט של העונה האיטלקית שלנו, ובו כל הפרטים הכי קטנים אבל הכי חשובים, בדרך לפסטה המושלמת.ובפרק
    01:27:37 24/08/2021
  • גבירותיי ורבותיי - פרק סיום הכפול של העונה האיטלקית! (שהיא, אם הצטרפתם אלינו לא מזמן, העונה החמישית במספר של הפודקאסט שלנו.)
    01:04:29 17/08/2021
  • והינה הגענו לפרק האחרון בסדרת המחוזות האיטלקיים שלנו. והממתקים שנשארו לנו הן: מוליזה, מרקה, בזיליקטה וסרדיניה... כל אחד מהם כבודו
    01:14:00 10/08/2021
  • והיום הגענו לאולפן כדי לדבר על ארבעת מחוזות הצפון, שיש להם שמות יותר מדי ארוכים - אבל פחות מדי מאכלים מוכרים. פריולי ונציה ג'וליה,
    01:25:43 03/08/2021
  • והיום, אנחנו ממש בדרום של הדרום. כל כך דרום שזה אפילו לא נכנס לתוך המגף... היום, חברים, אנחנו בסיציליה.האי האוטונומי,
    01:09:51 27/07/2021
  • אחרי הפרק שעבר, עשינו עוד איחוד מחוזות, והיום אנחנו בשפיץ ובאצבעות של המגף - קלבריה ופוליה. שני מחוזות נפלאים, שלמרות סמיכותם -
    01:30:39 20/07/2021
  • היום חברים, שלישי פעמיים כי טובכי אנחנו נמצאים לא במחוז אחד אלא בשניים!אברוצו ואומבריה, שתיהן נושקות אחת לשניה, דומות
    01:10:07 13/07/2021
  • מישהו פעם אמר "לראות את נאפולי ולמות". שנינו עוד לא היינו בעיר הדרומית והתוססת, אבל מהפרק הזה יצאנו כשאנחנו מאמינים שהוא
    01:19:18 06/07/2021
  • ההעונה שלנו מתקדמת במהירות והינה הגענו למחוז שכולם מכירים, אבל רבים לא יודעים שזהו שמו האמיתי - לאציו.לאציו, המחוז שבו שוכנת
    01:15:18 29/06/2021
  • והיום אנחנו נוחתים במחוז שנחשב לאחד היפים באיטליה, ולכן גם אחד המתוירים בה ובעולם כולו - טוסקנה.המחוז שבו נולדה תנועה "קטנה"
    01:23:00 22/06/2021
  • ובחלק השני של הטיול שלנו באמיליה רומניה שלנו, אנחנו מדברים על כל שאר המתנות שהמחוז הזה העניק לעולם:השרקוטרי הנפלא שמגיע
    00:57:58 15/06/2021
  • והיום אנחנו במקום הכי מעניין באיטליה שממנו מגיעים המאכלים שנמצאים בהיכל הכבוד של המאכלים האיטלקייםאמיליה רומניה, המחוז המפנק
    01:01:07 08/06/2021
  • אנחנו נשארים במחוזות הצפון, והפעם אנחנו בלומברדיה, אחד המקומות הכי יפים בצפון איטליההשער מאיטליה לאירופה וההפך, איזור שיש בו
    01:15:44 01/06/2021
  • וונטו, אחד המחוזות היפים באיטליה, שבו שוכנת העיר הכי רומנטית שיש -  ונציה. ובו מתקיימת אחת מתרבויות הפנאי הקולינריות הכי כיפיות
    01:17:52 25/05/2021
  • בונז'ורנו בונז'ורנו בונז'ורנו!אחרי ארבע עונות של קולינריה מקומית, החלטנו לקחת אתכם, כשבישראל חם ולוהט,
    01:28:07 18/05/2021
  • שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע, פסח בא, וגם פרק סיום העונה שלנו כאן!והפעם החלטנו לשתף אתכם המאזינים האהובים שלנו שבלעדיכם לא היינו
    01:21:21 23/03/2021
  • הולה הולה הולהאיזה פרק משמח הכנו לכם היום. פרק שכל כולו מוקדש לאחד המטבחים הכי מעניינים שיש - מקסיקו!המקום
    01:13:44 16/03/2021
  • והיום, לכבוד כל המסיבות שנחגגות השבוע -יום האישה, יום הצמבו"ז, יום הולדת לאפרת ויום הולדת לפודקאסט, הקדשנו את הפרק כולו
    01:20:49 09/03/2021
  • חרדל, אחד התבלינים הכי עתיקים בהיסטוריה של מדינת ישראלהוא פורח ממש עכשיו בכל מקום בארץ, אבל מה אנחנו בכלל יודעים עליו ?מאיפה
    01:13:45 02/03/2021
  • אחרי שעשרות מאזינים ביקשו מאיתנו, הנה הפרק שכל כך חיכיתם לו - התססות!לכבוד יציאת ספר ההתססות הראשון שיוצא בשפה העברית
    01:17:10 23/02/2021
  • ובחלק ב' של פרק ההמבורגרים הגדול שלנו אנחנו בוחרים את ההמבורגרים הכי אהובים עלינו בישראלכי מה לעשות? לשנינו כבר יש קילומטרים של
    00:54:55 16/02/2021
  • וואי וואי וואי איזה פרק הכנו לכם הפעם, מרגש עד דמעות, כי אנחנו הולכים לדבר על המאכל האהוב כל כך על שנינו - ההמבורגר!בחלק הראשון של הפרק
    00:57:40 09/02/2021
  • שלום לך חסה!אחד הירקות ששייכים למשפחת "ירקות הבסיס" (הגדרה אנזלוקסית, ממש לא בוטנית) שיש לכל אחד בביתבין אם אתם אוהבי
    01:24:07 02/02/2021
  • עבר שבוע וההתרגשות מהלימון לא פסקהוהחלק השני של פרק הלימון שלנו מוקדש כולו למטבחשעה שלמה של אוכל ובישולים  עם מיטב הכוכביםאיך
    00:47:58 26/01/2021
  • זה שהלימון מוסיף המון אתם יודעיםאבל ידעתם שבזכות הלימון הבריטים ניצחו את נפוליאון ?מה קשור הלימון להתייבשות הים התיכון לפני 5 מליון
    01:02:22 19/01/2021
  • כוסברה !אפשר לאהוב אותה ואפשר לשנוא אותה אבל אי אפשר להישאר אדישים אליהואנחנו בהחלט מאוהבים בה.אז מה המקור שלה? ואיך היא
    01:18:04 12/01/2021
  • הסילבסטר בפתח ואנחנו במתח! כי גם סגר וגם לאפרת יש קורונה וגם כל המסעדות סגורותאז החלטנו לעשות חגיגה בעצמנו, לצלול למקורות החג הזה ולהבין
    01:17:41 29/12/2020
  • עבר שבוע והסויה לא עזבה אותנוכי בשביל שבאמת אפשר יהיה לקבל את כל הסגולות הטובות שלה צריך להתסיס אותהאז דיברנו על שעועית שחורהוטעמנו
    00:56:04 22/12/2020
  • אוי מה חשבנו לעצמנו כשלקחנו עלינו לדבר על סויה...כי הקטניה הזאת, הקטנה והחמודה, שאחראית לכל כך הרבה מזונות השאירה אותנו באולפן שעות ארוכותכי
    01:07:30 15/12/2020
  • חנוכה. חג יפה כל כך כל כך.ואנחנו, כהרגלנו בקודש, התעלמנו לחלוטין מהסופגניות והלביבות והלכנו על המטוגן שבאמת יש עליו קונצנזוס עולמי
    01:11:55 08/12/2020
  • כל הגשם הזה, שירד בסוף השבוע האחרון, עשה לנו חשק לאוכל חם ומנחם -  אז החלטנו להקליט פרק על הקוואקר, שהוא בעצם השיבולת שועל, הדגן הכי מזין
    01:16:48 01/12/2020
  • תודו שאתם אוהבים וניל, אין אף אחד שלא אוהב וניל, זה הטעם הכי בסיסי שיש במתוקיםזה הארומה המתוקה והחמה והאקזוטית והטרופית שעושה לנו שמח
    01:19:01 24/11/2020
  • חלק ב' של פרק הפלפל שלנו - ותאמינו לנו שאם היינו יכולים (או אם לא היינו פוחדים שתחשבו שהשתגענו), היה גם חלק ג'כל כך הרבה
    00:51:28 17/11/2020
  • ממשיכים עם התבלינים כי אנחנו יכולים!בעונה שעברה דיברנו על מלח בפרק ששבר שיאי האזנה והפעם אנחנו מקדישים שעה שלמה לבן  זוגו הפלפל השחור אז
    00:51:04 10/11/2020
  • כרכמי אותו עד שלא יוכל לישון!כורכום. אחד התבלינים הכי בריאים והכי מכתימים שיש. כזה שהגוף שלכם יודה לכם שהשתמשתם בו, אבל השיש קצת
    01:15:56 03/11/2020
  • סתיו של תבלינים בפודקאסט שלנו, ואנחנו ממשיכים עם אחד התבלינים האהובים במטבח הישראלי, ובעצם בעולם כולו. הכמון, זה שכנראה אין מטבח אחד
    01:06:47 27/10/2020
  • חזרנו אליכם! התגעגעתם?וחזרנו לא סתם, אלא עם תבלינים!ומכולם בחרנו ראשון את הקינמון, אהוב ליבה של אנזלאז מה אנחנו יודעים
    01:09:17 20/10/2020
  • ובחלק השני של ספיישל היין שלנו אנחנו ממשיכים לשתות ולאכול את הראשאז הרמנו כוס שלישית ודיברנו על ההקבלה בין טעימות יין לטעימות שמן זיתועל
    00:39:26 29/09/2020
  • לא באמת חשבתם שנזנח אתכם בפגרה הזאת שלקחנו לנו לכבוד החגים והסגר?איך אומרים ? הכינותי מראש - עלינו לרמת הגולן, בצרנו ענבים מכל מיני
    01:08:18 22/09/2020
  • מי היה מאמין, אבל הנה חלפה לה עוד שנה עליזה ומרתקת מעל גלי האתר וביחד עם השנה החדשה שמתחילה לה, אנחנו יוצאים לנו לפגרת חגים ונפגש שוב
    01:26:57 15/09/2020
  • והינה הגענו בפעם הראשונה, אל פרי ששנינו לא נוגעים בו כמעט, הוא יפה, הוא טעים, אבל איכשהו הוא חומק מהמטבחים שלנו. ועדיין הוא כל כך חשוב לעם
    01:12:45 08/09/2020
  • ממשיכים ברוח סימלי החג ומדברים על התמרהממתיק הבריא, חטיף האנרגיה, הדבש הטבעוני והפרי היחיד שמופיע גם בסמלי ראש השנה, גם בשבעת המינים
    01:27:20 01/09/2020
  • ממשיכים לערוך את שולחן החג שלנו והגענו לתרדלמה תרד? כי סילקא או שיסתלקו אוייבנו, אבל רגע, סילקא זה סלק לא ?אז מה קשור פה התרד? בוא
    01:20:23 25/08/2020
  • ואנחנו ממשיכים עם סמלי ראש השנה, ומתרכזים בירק הכי ארוך אצל הירקן, הפקעת הכי אהובה ובת הדודה של הבצל
    01:16:48 18/08/2020
  • על המלפפון דיברנו, וגם על האבטיח ועכשיו צריך לדבר על בן הדוד הכתום, הג'ינג'י קלאבסה - הדלעת!אז כמה סוגי דלעת אתם מכירים?
    01:22:11 11/08/2020
  • והינה עבר לו עוד שבוע ואנחנו ממשיכים עם הגפן וכל תוצרתה המפוארתמדברים על ענבי הבוסר, או החוסרום או הוורז'ו תלוי מאיזה עדהועל
    01:04:03 04/08/2020
  • והינה הגענו לעוד אחד משבעת המינים, ואולי זה שיש לו את החשיבות הכי גדולה ביהדותהגפן, צמח שאוצר בתוכו עולם שלם של מושגיםאז מי
    00:58:05 28/07/2020
  • הקיץ בפתח והפרי האהוב על לוקסי מתחיל לבצבץ לו אצל הירקניםואיזה פרי נהדר הוא!אז מאיפה הוא מגיע? ואיך התחילו לגדל אותו בישראל?ואיך
    01:11:35 21/07/2020
  • העולם מתחלק לאנשים שאוהבים במיה ואנשים שלא אוהביםלמזל שנינו, אנחנו מאוד אוהבים במיהולכן, הקדשנו לה שעה שלמה, בתקווה שתאזינו ולאחריה
    01:09:11 14/07/2020
  • ועכשיו לחומר הגלם הכי אקזוטי שיש - הקוקוסאותו אגוז שהוא לא אגוז, פרי שהוא לא פרי, ועץ שהוא בכלל דקללמה המדע לא החליט עדיין
    01:26:04 07/07/2020
  • ממשיכים לדבר על גזר ומי ידע שיש כל כך הרבה מה להגיד?בחלק ב של הגזר אנחנו נכנסים למטבח ומדברים על כל השימושים והמתכונים האהובים עלינו
    00:46:02 30/06/2020
  • חשבתם פעם על הגזר ברצינות?ירק כמעט שקוף מבחינתנו, נמצא תמיד במגירת הירקות ואנחנו בכלל לא חושבים עליואבל הגזר הוא ירק קסום, שנמצא
    00:50:02 23/06/2020
  • קיבלנו כל כך הרבה תגובות על החלק הראשון של פרק המלח שממש שמחנו שהקדשנו לו עוד שעה שלמהובשעה השנייה אנחנו נכנסים למטבח ומדברים על כל האספקטים
    01:14:20 16/06/2020
  • המון המון זמן שאנחנו רוצים לעשות פרק על מלח, התבלין הכי חשוב לקיומנו, שאי אפשר איתו ואי אפשר בלעדיואז סוף סוף, לקחנו נשימה ארוכה, כוס
    01:05:35 09/06/2020
  • כמה שאורן אוהב בננות ככה הן לא מרגשות את אפרת!אבל, שנינו מסכימים שההיסטוריה של הבננה, והדרך אותה עברהוגם העתיד העגום המצפה לה -
    01:10:59 02/06/2020
  • הלו הלו הלומי פה זוכר את הפרסומת עם החיידק הידידותי אל קזאי? אורן זוכר, זוכר יותר מידי טובאבל! אפרת היתה מספיק סבלנית והיא כל כך
    01:12:51 26/05/2020
  • והפעם, אחד המאכלים הכי אהוב בעולם, הפיצה!כן, כן... אם אי אפשר לטוס לאיטליה, הבאנו את איטליה אלינוודיברנו על המאכל הכי טעים שיצא
    01:16:43 19/05/2020
  • הלו הלו הלו, התגעגענו אז חזרנו!והפעם בעונה נושאת פרסים, ולרגל התחרויות שנעשה, החלטנו הפעם לפתוח את העונה עם קפה ולהשלים לכם את כל החומר
    01:21:31 12/05/2020
  • עוד עונה כיפית של לדבר זה לא משמין באה לסיומה ואין מה לדאוג, אנחנו לוקחים הפסקה קצרה וכבר חוזרים לעונה שלישית ומלאה בנושאים מעניינים שהמלצתם
    01:10:31 22/04/2020
  • והינה אנחנו מתקרבים לסיום העונה השנייה שלנוובאמת שחשבנו וחשבנו וחשבנו, מה אנחנו יכולים לעשות כדי לחגוג ומצאנו - שוקולד. הממתק הכי
    01:12:06 14/04/2020
  • חג קורונה שמח!!!! אהה וגם פסח שמח!!הרבה דיונים היו ביננו מה לעשות לכבוד הפרק הזה שאמור להיות משודר ערב לפני ליל הסדר, ובזמן שהדתדיינו
    01:29:20 07/04/2020
  • הקורונה נעלה אותנו בבית, אבל אנזל ולוקסי לא מוותרים!שאלנו את המאזינים על מה לדבר השבוע והתשובה המוחצת הייתה שימורים...אז הינה
    01:10:18 31/03/2020
  • הימים ימי קורונה, והמצב מתדרדר מרגע לרגעאז בחרנו בחומר גלם הכי יציב שישהסלק - הוא תמיד פה, הוא תמיד טעים והוא תמיד מלכלך אז
    01:13:59 24/03/2020
  • פרק #39כמה שירים נכתבו על תפוזים?אותו פרי כתום כתום שדומה שכל מדינת ישראל חשה גאווה לאומית כשמדברים עליואז מאיפה
    01:06:23 17/03/2020
  • הביסים הכי טובים - פרק #38יום האישה שמחויום הולדת שמח לאישה שלנו - אפרת אנזל שחוגגת 25 אביבים (אהה...)לכבוד המאורע המשמח
    01:22:47 10/03/2020
  • הטחינה - פרק #37 חלק בכהרגלנו בקודש - ממשיכים לאכול את הראש ולשים עליו גם טחינהאתם יודעים שטחינה היא בריאה, אבל אתם יודעים
    01:05:48 03/03/2020
  • הטחינה - פרק #37הינה הגענו - המזון הכי ישראלי שיש - טחינה, שעשוייה מגידול שבכלל לא צומח פה בארץ - השומשוםהיה לנו המון
    00:50:53 25/02/2020
  • האספרגוס - פרק #36אז שנייה לפני וולנטיינס הקלטנו פרק וחשבנו לעצמנו - איזה ירק הכי מתאיםאז בטח שאספרגוס כי בואו... כאילו....אז
    01:17:47 18/02/2020
  • השקדייה פורחת - פרק #35ט"ו בשבט שמח לכולםהגידול הכי שקדן שיש דופק על דלתותינוהאגוז הכי בריא בצלחת הפיצוחים (רגע,
    01:02:41 11/02/2020
  • פרק #34 והפעם - פשוט תות!איזה פרי קטן, מתוק וחמוד הוא התות.אז מאיפה מגיע לנו תות השדה?ומה הקשר שלו לתות
    01:11:19 04/02/2020
  • פרק #33 חלק בממשיכים לדבר על אורז והפעם נכנסים למטבחאז האם זה באמת בריא יותר לאכול אורז?ואיך יודעים לבחור את האורז
    01:06:34 28/01/2020
  • הינה הוא הכוכב הבלתי מעורער של המזרח האורז! אחד הגידולים הכי מסקרנים שיש והיחיד מאלה שחקרנו שלא גדל בכלל בארץ ישראל אז מה ההבדל
    00:50:32 21/01/2020
  • פרק #32הכוכבים שלנו היום הם הפטריות!הדבר הכי טעים בעולם, ואיזה כיף שהצלחנו לדחוס את כל מה שהיה לנו להגיד (כמעט) לפרק אחד ומיוחדידעתם
    01:21:44 14/01/2020
  • פרק #31חוזרים למקורות ומדברים על בטטות!איזה כיף שיש ירק אחד במגירת הירקות שהוא טעים בכל צורות ההכנהפירה בטטה, מרקי בטטה,
    01:04:02 07/01/2020
  • פרק #30 והפעם פרק מיוחד, הזמינו אותנו להקליט פרק על ארוחות בוקר מול קהל חיוזה בדיוק מה שעשינותחקרנו את הארוחה הכי
    01:02:56 31/12/2019
  • ממשיכים להפליג למחוזות החמין בשאר עדות העולםהידעתם שלטוניסאים יש חמין דגים?ושהיו פיראטים יהודים?ושהבוכרים עושים חמין חמצמץ?ומה
    00:58:51 24/12/2019
  • פרק #29 חלק אהחמין. מדורת השבט היהודית. האוכל שנולד כדי להשביע משפחות שלמות ביום בו אסור להדליק אש. אבל החמין הוא לא רק סיר.
    00:48:00 17/12/2019
  • פרק #28MIND THE GAP!אנזל חזרה מכמה ימים בלונדוןשבהם שברה את השיא שלה במרתון של 15 מסעדות ביומייםאז כמובן שהיינו חייבים
    01:09:51 10/12/2019
  • מחר נקנה עוד אבוקדו - פרק #27איזה כיף שהגיעה עונת האבוקדווכל הירוק קרמיט הזה מציף לנו את הפידאז מאיפה הוא בא ולאן הוא
    01:14:55 03/12/2019
  • מי אמר כמהין ולא קיבל - פרק #26אז שלום לך הפטריה הכי יקרה בעולםממש עכשיו עונתן של הפטריות כמהין הנחשבות ביותר בעולם, הכמהין
    01:03:17 26/11/2019
  • והיום החלק השני של הפרק הכפול שלנו על שמן הזיתאז שמן זית זה בריא? מותר לטגן איתו? למה הוא כל כך יקר? ומה אנחנו הכי
    01:02:07 19/11/2019
  • שמן זית שנשפך פה במטבחי ארצנו כבר מלפני 7500 שנים מעסיק אותנו מאוד היוםידעתם שממש עכשיו עונת המסיק?תהיתם איך מבדילים בין האכויות
    00:56:26 12/11/2019
  • מוקדש באהבה לאפרת הגיתי בירן ז"ל, סבתיק שלנוחמאה היא בעצם סוג של קונצנזוס - אין מישהו שלא אוהב אותה, אבל יש לא מעט אנשים שחוששים
    01:10:48 05/11/2019
  • פרק 23# - חלק בחלקו השני של סיכום שנת תשע"ט בקולינריה הישראלית מתמקד בטרנדים הלוהטים של השנה – סיורי האוכל והליקוט, יציאה לבילוי
    00:54:32 25/09/2019
  • פרק #23 - חלק אמי היה מאמין, אבל הנה חלפה לה חצי שנה עליזה ומרתקת מעל גלי האתרוביחד עם השנה החדשה שמתחילה לה, החלטנו לסיים
    00:52:52 24/09/2019
  • הכל דבש - #22אם בתוכנית הקודמת דיברנו על התפוח, וראש השנה בפתח, איך אפשר שלא לדבר על בת זוגתו (או שמא בן זוגו) הדבש!הדבורים
    01:08:57 17/09/2019
  • מתוק התפוח - פרק #21ראש השנה מתקרב ואנחנו מדברים על תפוחיםדווקא הפרי הזה, שהוא אחד המוכרים לנוואנחנו יודעים לנקוב בשמות
    01:15:29 10/09/2019
  • תחת עץ התאנה - פרק #20כמה סוגים של תאנים אתם מכירים?בדיוק, יש למעלה מ-850 זנים ואין לנו מושג מה ההבדלים בינהםאז צללנו
    01:06:15 03/09/2019
  • 19.2 - שטויות במיץ עגבניותממשיכים לדבר על עגבניותאיך זה ששימורי עגבניות איטלקיות יותר איכותיים מעגבניות טריות בישראלולמה
    01:02:27 27/08/2019
  • #19.1 - שטויות במיץ עגבניותהעגבניה היא מלכת המטבח בסלטים ובתבשילים היא פרי שהוא ירק - בהחלטת בית המשפטחשדו בה שהיא רעילה,
    00:58:40 20/08/2019
  • #18 - כל אבטיח מלמיליאןתגידו מזל טוב, הגענו לפרק הראשון שאנחנו מקליטים על פירותוהפרי הנבחר שנמצא ממש עכשיו בשיאו הוא אבטיחמאיפה
    01:03:36 13/08/2019
  • פעם שלישית גלידה - #17באמת שאין מה להרחיב פה ... מי לא אוהב גלידה? אה.. אפרת... אפרת לא אוהבת גלידהולמרות זאת עשינו פרק
    01:17:00 06/08/2019
  • בים בם בם - תירס חם - #16פרק פילוסופי במיוחדתירס, הירק הצהוב והנהדר הזה, שכווווולם אוהבים לכרסםהעולם שלו עשיר כמו עולם
    01:10:14 30/07/2019
  • מי לא אוהב חציל ? אנחנו מתים עליוהירק השובב הזה שטעים גם קלוי, וגם מטוגן וגם מבושל וגם וגם וגם...אז למה חשבו בעבר שלחציל אין
    01:21:25 23/07/2019
  • #14 - פלפל צ'יליוהיום הכוכב שלנו הוא הצ'יליולשם הגיוון החלטנו משום מה לטעום באולפן חמישה סוגים שונים של פלפלים
    01:14:47 09/07/2019
  • כיוון שהיה לנו עוד הרבה מה לספר לכם ולהמליץ לכם על פריזהקלטנו פרק נוסף שמדבר על השווקים של פריזהדברים שאתם חייבים להביא חזרה
    01:11:39 02/07/2019
  • פרק - #13או לה לה חברים!אפרת ולוקסי היו שניהם בפריז בהבדל של חודש וזה כנראה גורל,כך שהיה בלתי נמנע מלעשות תוכנית על עיר
    01:19:11 25/06/2019
  • פרק 12 - חלק ב - 12.2#ממשיכים לפטפט פטפוטי ביציםממשיכים לדבר על חומר הגלם הכיפי הזהלמה אוכלים ביצים בארוחת בוקר
    00:38:29 18/06/2019
  • ביצים ביצים-חלק א -12.1#והפעם כפינוק - פרק כמעט ולא ערוך, ככה זה באמת נשמע כשאנחנו מקליטים באולפןצריך הרבה ביצים לקחת
    00:48:59 11/06/2019
  • #11.2 - החיטהחלק ב' של הפרק שלנו שמפרק את הדגן הכי פופולרי במטבחים שלנונדבר על בורגולנדבר על פריקינדבר על קמח
    00:53:17 04/06/2019
  • #11.1 - החיטהשבועות לפנינו, או "חג הקציר" ואל החיטה פנינוויעזור לנו האל איך מתמודדים עם נושא כל כך גדול ?20%
    00:59:13 28/05/2019
  • #10 - תפוח אדמה אינו משמיןמי לא אוהב תפוח אדמה?הירק הכי ורסטילי במגירת הירקותומה תגידו - עכשיו זה בדיוק העונה שלוהאם
    01:10:44 21/05/2019
  • #9 - עונת המלפפוניםהיום דיברנו על מלפפונים. הירק הכי פחות מוערך בסלט שלנוידעתם שבכלל לירק שאנחנו מכירים כמלפפון קוראים קישוא
    01:09:59 14/05/2019
  • #8 - חג מנגל שמח!והפעם - מלך המנגל - הקבב, בישראל לרוב הוא יהיה בולגרי, רומני, מזרחי או ערבי, בעולם יש לו מאות וריאציותהוא
    01:02:46 07/05/2019
  • #7.2 - השום קווים לדמותווהיום - הירק או שמה התבלין הכי מפורסם בגינה, החבר של כל בצל וכל בשלנית - השום היה לנו הרבה מה לומר עליו
    00:42:27 23/04/2019
  • #7.1 - השום קווים לדמותווהיום - הירק או שמה התבלין הכי מפורסם בגינה, החבר של כל בצל וכל בשלנית - השום היה לנו הרבה מה לומר עליו
    00:41:38 16/04/2019
  • #6 - היום אנחנו בוחרים בטונה בין אם בטונה אדומה טרייה או בשימורים, זה הדג האהוב על כולםאז איך בכלל נראה דג טונה גדול ? ואיך בכלל
    01:08:37 09/04/2019
  •  #5 והיום הארטישוק, הירק הכי מלכותי, הקוץ הכי עוקצני, המלך הבלתי מעורער של פסחמי הוא הארטישוק ? ולמה קוראים לו ככה בכלל ?איך
    01:02:32 02/04/2019
  • #4 - יום עסל יום בצלוהיום הכוכב שלנו הוא הבצלהוא לא מתנצל, הוא חריף ושנוןויש המון ממנו מסתברנלמד איך מגדלים,
    01:06:25 26/03/2019
  • #3 - והיום לקראת פורים - אוזן המןמה מקור השם ההזוי הזה ?למה בעצם אוכלים אזני המן ולא מאכלים אחרים ?איך מכינים אותם כמו
    01:10:16 19/03/2019
  • #2 - כרוב זה לא מילה גסהבתוכנית נדבר על כרוב, הירק מספר אחד שלנו!מאיפה הוא מגיע?כמה ארוך הוא יכול לגדול?באיזו
    00:58:09 10/03/2019
  • #1- בתוכנית נדבר על הפולקע! ?מאיפה הוא מגיע ?למה אין אותו במסעדות נראיין את אריק מלמד ממשק
    00:53:29 10/03/2019

Home » podcast itemes » אנזל ולוקסי – לדבר זה לא משמין